Een nieuwe dikke sjaal

 

 

 

 

Afgelopen week haakte ik deze dikke warme sjaal in tijd van één dag. De dag erna zette ik de franjes en de pompoms er aan.

 

 

In één dag?!, hoor ik je denken... Jaaa, ondertussen kan ik tamelijk snel en tomeloos haken. Bovendien is het met een dubbele draad en haaknaald no.8 gehaakt en dan heb je al snel resultaat. 

Ik begon met het witte gedeelte in het midden en haakte daar 200 lossen + 3 keerlossen voor. Vervolgens haakte ik in de vierde losse vanaf de haaknaald een stokje en in de volgende losse nog een stokje. Daarna haak je *1 losse, 1 steek overslaan, 3 stokjes in de volgende 3 lossen*.

In de volgende toer haakte ik 3 keerlossen, 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, 3 stokjes om de losse  van de vorige toer heen. Daarna is het herhalen van *1 losse, 3 stokjes om de losse van de vorige toer*.

Het witte gedeelte bestaat uit 1 toer om op te zetten en 3 toeren zoals omschreven.

 

Daarna ga je zelf  bepalen aan welke kant je verder haakt. Zorg wel dat je steeds opnieuw bij het wisselen van kleur en steek, aanhecht aan de goede kant (!) van het haakwerk in het begin van de toer.

 

De steek bepaal je nu zelf. In mijn geval heb ik aan beide kanten van het witte gedeelte nieuwe toeren gehaakt met telkens ander garen en andere kleuren. 

 

Het garen dat ik gebruikt heb is:

 

- Baby Soft van de Zeeman

- Stylecraft Special DK

 

In dergelijk project gebruik je fijn je restjes garen op. Alleen voor de franjes heb je toch wel echt meer garen nodig dan een restje.

 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0