Haakpatronen

Deze haakpatronen zijn gewoon lekker gratis. Als je met je gehaakte items pronkt op je eigen site of blog, dien je een link naar het patroon erbij te zetten. Veel plezier ermee!

Openbare patronen verzameld door de Freule

Ik verzamel voor de beginners en gevorderden van mijn haakworkshops makkelijke en moeilijkere haakpatronen.

Neem eens een kijkje, klik op haakpleziertjes of op de foto. Wellicht zit er een leuk patroon voor jou bij.

 

H A A K P L E Z I E R T J E S

 

De patronen zijn meestal PDF's waarin de bron vermeld staat. Mocht er onverhoopt een patroon van jou bij zijn zonder bronvermelding, maak mij daar alsjeblieft attent op en ik zal het aanpassen.

Pinterest

 

 

De Freule heeft een Haak Pinbord met wel bijna 1500 verzamelde haakpatronen op Pinterest

Inspiratie

 

 

Laatst haakte ik een speldenkussen om kado te doen. Ik zocht bij de kringloop dit varkentje uit en haakte een bol van fuchsia roze katoengaren met alleen maar vasten. Vullen, vastplakken, spelden erin, klaar...

 

Deze lavendelzakjes zijn eenvoudig te maken. Haak twee lapjes van vasten (bijvoorbeeld 12 vasten, plusminus 12 toeren). Borduur 1 lapje aan de voorkant met een mooie bloem. Haak de twee lapjes nu aan elkaar met de verkeerde zijden tegen elkaar met een rand vasten in de kleur wit. Laat een vulopening open en vul het vierkantje met een beetje vulling en lavendelbloemen. Haak verder dicht. Het randje kun je breder haken door er een extra rand omheen te haken als volgt: *haak 3 lossen, sla 1 vaste over en zet vast met een halve vaste*. Herhaal *-* helemaal rond.

 

 

 

 

 

Deze mooie sjaal haakte ik met resten garen. In deze BLOG vertel ik gedeeltelijk hoe ik hem gehaakt heb.